Полицаите помагат на протестиращите, настоя Сидеров. Снимка: БТА
fallback

Политически кръгове, енергийни лобита и икономически интереси, които не са получили представителство в настоящия парламент, стоят зад протестите в София, категоричен бе лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Няма да ме спрат никакви подставени лица, които се представят за народа, тъй като те не са народът", отсече той.

Според него българите са станали свидетели на една агресия, на един терор, който се оказва върху стотици хиляди столичани от страна на шепа протестиращи.

Сидеров заяви, че "Атака" ще настоява за законодателни промени в Наказателния кодекс, които да включват блокирането на пътни и железопътни артерии да се третира като тежко престъпление и наказанието да е поне над три години лишаване от свобода.

Oще по темата
Той даде пример с хипотетична линейка, която заради блокада на улица, трябва да обиколи и така да се забави.

"Например вчера 30 души блокираха бул. "Брюксел" в столицата. Какво щеше да стане, ако линейка, която кара спешно болен човек, поради това, че прищявката на 30 души е да спрат движението, а полицията, уж трябва да ги спре, не може да му се окаже помощ", аргументира предложението си Сидеров.

Той обърна внимание и на работата на полицаите по време на протестите. Според него самите униформени помагат на протестиращите, като отклоняват движението и блокират улици.

"Тези полицаи трябва да бъдат наказани за неизпълнение на служебните си ангажименти, защото гледат безучастно този терор, а уж трябва да ни пазят", коментира лидерът на "Атака".

Той посочи още, че ще поиска среща в Народното събрание с шефове на дирекции в МВР като например КАТ и СДВР.

"Всички тези полицаи с жълти жилетки в момента играят роля на майстори по време на празнуване на някакъв празник, а не на служители на реда", отсече Волен Сидеров.

Националистът заподозря и кръг от хора, наречени от него "енергийна мафия", които работят срещу интересите на България.

По думите му в тази енергийна мафия много здраво била вплетена фигурата на президента Росен Плевнелиев и неговата съпруга.

"В тази мафия са и имената на бившите министри Симеон Дянков, Николай Младенов и Трайчо Трайков. Кръг от хора, които действат срещу България", допълни той без да даде конкретни доказателства, върху които стъпват твърденията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

468

Виновен

преди 11 години

Хрантутници , обикновени популисти, Партия феномен , продаде идеалите си принципите си , националистическа формация допусна участие на партия от малцинството, Спомнете си джамията Баня башъ, Дано по скоро дойдат изборите да забравим за тия *** , закачили се на държавната ясла,

467

Tilk

преди 11 години

На всички им е крива партия Атака, още повече сега, когато Сидеров оглавява комисията по антикорупция. От няколко дена е на тази позиция и вече се виждат неговите действия: заговори за офшорките на Плевнелиев, започна да се бори срещу продажните медии. Но въпреки, че платени провокатори всеки ден сеят хаос, никой не обръща достатъчно внимание, медиите манипулират за това, но само Сидеров обръща внимание натам.

466

Svoboden

преди 11 години

Не плюйте по Волен Сидеров, той е единственият, който дава радикални решения на проблемите ни. Има право за много неща: за снемането на държавните субсидии, а единствено той е готов да се откаже от тях; за това, че някакви малки намаления като в цената на тока са само временно решение и че се нуждаем от по-дългосрочни промени. А правителството днес гласуваха и актуализацията на бюджета: да затънем пак в дългове. Атака имат добри решения, а сегашният кабинет ни срива.

fallback