Волен Сидеров. Снимка: БТА

Категорично съм против назначаването на Марин Райков за посланик в Рим, заяви лидерът на “Атака“ Волен Сидеров в Народното събрание.

Ще направя обръщение към президента да не му подписва указ, защото този човек трябва да бъде разследван в България, заяви националистът.

Малко преди служебното правителство да приключи работа външният министър Марин Райков предложи на премиера Марин Райков да предложи на президента да назначи Марин Райков за посланик в Рим.

Още по темата
Преди да стане служебен премиер, Райков беше посланик в Париж. Той обясни, че не е "добър вкус" да отиде във Франция за трети път.

Райков отговори на коментарите, че се е самоназначил с напомнянето, че указът се подписва от президента и не е колективно решение.

Държавният глава вече обяви, че ще подпише този указ, а новият външен министър Кристиан Вигенин декларира, че няма намерение да спира назначението. Освен себе си, в качеството си на външен министър, Марин Райков предложи още 7 души за посланици в различни страни. Те, по думите му, били професионални кадри и не ставало дума за политически назначения. Тях обаче Вигенин има намерение внимателно да прегледа.

По думите на лидера на “Атака“ прокуратурата трябва да се задейства заради подготовката на изборите, за чието организиране отговаряше служебният кабинет, подготвените бюлетини, които бяха намерени в Костинброд, и липсата на контрол.

Сидеров се върна и на старата си тема за сделките, направени от служебното правителство. Той отново припомни,че не беше пуснат на заседание на МС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase