Снимка: Булфото
fallback

По-големи наказания за нападения над медицински специалисти прие парламентът, който гласува единодушно на първо четене четири законопроекта за изменения в Наказателния кодекс.

Всяка от парламентарните политически сили внесе свой законопроект, но текстовете са идентични, обобщи шефът на парламента Михаил Миков.

Oще по темата
С предложените изменения в НК - посегателството на медиците се приравнява с причиняване на телесна повреда на съдия, прокурор, следовател, полицейски орган и други длъжностни лица, което според кодекса се наказва с лишаване от свобода.

Промените, подготвени от "Атака", предвиждат в този кръг от лица със специална защита да се включат и учителите. 

Законопроектите, предлагани от левицата и от ГЕРБ, освен причиняване на телесна повреда, регламентират и наказанията за убийство на медицински специалисти, като също се приравняват с наказания при убийство на съдия, прокурор, следовател, полицай и останалите, които се ползват със специална защита - лишаване от свобода от двадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Новият министър на здравеопазването Таня Андреева заяви по време на дебатите, че е доволна, че в най-кратки срокове промяната ще се случи.

"Моят призив е и към МВР и правораздавателните органи да се спазват тези промени в закона и тяхната работа също да доведе до резултат в най-кратък срок. Безспорно е, не само за българските лекари и медицински специалисти, но и за всеки гражданин, че трябва да има справедливост и правосъдие", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

до 34

преди 11 години

Парите не отиват в редовите лекари и сестри,те отиват за премии в здравната каса,за бордовете на директорите на болниците,за тези лекари които работят в държавните болници а в същото време имат частни клиники и аптеки.Редовите лекари и сестри не са виновни за нищо те само работят за джоба на всички тия по горе изброените.Елате да видите едно отделение например от 10 човека персонал колко администрация изхранва.

18

Анонимен

преди 11 години

Предлагам подобни закони и за шлосер-монтьорите, кофражистите и всички други професии.Баси идио*изма! Не е ли по-добре всички да сме РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА, А? Каквото е лекар да убие пациент поради некадърност или немарливост, такова е и гражданин да убие лекар. НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА! Законът и ПРИЛАГАНЕТО МУ трябва да наказват убийците ИЗОБЩО, а не да толерира подборния отстрел. Е**** тъпаните и в този парламент!:(((

17

Анонимен

преди 11 години

прокуратурата трябва да повдигне обвинение срещу извършителите първо защото те са повикаали линейка,след което са се нахвърлили да бият хората.следователно това е опит за предумишлено убийство ,което се върши от рецидивисти с богато криминално минало.и второ ,,агенция заакрила на детето,,-къде е .има данни са обществено опасно деяние-майка гледа как 15-годишната и дъщеря пие количество алкохол,способно да убие и слон ,а нямало данни за престъпление.

fallback