Венцеслава Тасева Снимка: МС

Премиерът Марин Райков издаде заповед за освобождаването на Йордан Войнов от длъжността изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните. Начело на агенцията е назначен досегашният заместник-изпълнителен директор д-р Венцеслава Тасева, съобщиха от правителствената информационна служба.

Д-р Тасева е специалист в областта на безопасността на храните. Опитът й включва позиции в министерствата на земеделието и храните и на здравеопазването, в дирекция „Държавен ветеринарно-санитарен контрол” и в РВМС – Сливен.

Завършила е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина със степен магистър и следдипломна специализация по ветеринарно-санитарен контрол на храни.

Още по темата
Има множество обучения в страни от ЕС и две дългосрочни специализации в САЩ и Франция. Водещ одитор ISO 9001:2008.

След призив на премиера Райков Йордан Войнов беше принуден да подаде оставка, тъй като е подписал скандално известния договор за санитарния контрол по границите ни.

Договорът с частната "Пи Еф Си", избрана при съмнителни според опозицията обстоятелства да събира такси на пунктовете в Капитан Андреево и Лесово, стана известен като "златния гьол".

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 9 години

АМАН ОТ МЪДУРСКИ ДОКТОРЯ,станаха нарицателни след като гърбавите и миро мършата дойдоха на власт.Цялата държава е пълна с кметове мъдурскси -доктори,и те с претенции за капацитети за знаещи и можещи "субекти".Така е като унищожиха животновъдството сега пълнят институциите с такива мъдурски доктори имайки ги за "свещени крави".Аман !!!!!!!

23

Анонимен

преди 9 години

И тя е от отбора на миро мършата,освен за *** за друго ни що не става,ДА СИ ХОДИ И ТАЯ !!!!!!!

22

РУМЕН221

преди 9 години

ВЪПРОСА Е ЕДИН...- КОГА ЩЕ ЗАБРАНЯТ ИЗПОЛЗВАНЕТО В ХРАНИТЕ НА ДОКАЗАНО ВРЕДНИТЕ СОЯ-ГМО И ПАЛМОВО МАСЛО - ГМО...???- НАЛИЧИЕТО В МЕСНИТЕ И МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ, КАКТО И ВОДА..., ВМЕСТО ПИЛЕШКО МЕСО И РИБА... Е КЛАСИЧЕСКА ИЗМАМА И Е ПОДСЪДНО!!!.