Божан Стоянов (крайният вляво) по време на пресконференция на представители на МИЕТ. Снимка: МИЕТ

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Божан Стоянов ще обжалва в съда решението на Комисията по досиетата.

На 10 април Комисията по досиетата оповести данни от проверка, в които се твърди, че Стоянов е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност.

Още по темата
Заместник-министърът подчерта, че има два документа на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, съобщи "Фокус".

„Не съм съгласен с това, което са констатирали в последния и ще си търся правата в съда. Решенията на Комисията по досиетата подлежат на съдебен контрол и аз ще обжалвам решението във Върховния административен съд”, посочи Божан Стоянов.

Той ще обжалва решението възможно най-скоро в технически допустимото време.

От МИЕТ напомниха след изявлението на Комисията по досиетата от 10 април, че на 22 август 2008 г. същата комисия, председателствана отново от Евтим Костадинов, е издала удостоверение на Божан Стоянов, според което няма данни той да е бил „щатен, нещатен служител, секретен сътрудник на бившите Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия“.

Божан Стоянов пое енергийния ресор в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Той беше представен заедно с останалите заместник-министри в МИЕТ официално на 22 март.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase