Дани Каназирева. Снимка: Булфото

Напускането на членове на партията на Меглена Кунева Движение „България на гражданите” в Пловдив е заради спуснати отгоре „туристи и парашутисти”. Това заяви пред bTV Дани Каназирева, която напусна ръководния пост на областен координатор в Пловдив.

Тя уточни, че около 900 души са напуснали движението в партията, докато Кунева заявила преди дни, че са едва девет-десет души.

Каназирева коментира, че имената в листата са били спуснати, което е подмяна. „Дори не са от Пловдив тези хора, а от централата в София”.

Още по темата

Според нея Кунева отнема правото на Пловдивския регион да гласува за хора, които познава. „Преди 10 дни тя заяви, че в София ще се кандидатира в 23 МИР и така бяга от битката с лидерите на големите партии, за да спечели там, където живее, ходи с пазарските торби и я познават. Защо тогава отнема правото в Пловдив да се гласува за познати лица”, попита тя.

Бившият областен координатор изтъкна и липсата на ясна политическа ориентация на „България на гражданите.” „Първо беше дясна партия, после се позиционира в център дясно, а утре може да стане и ляво”, каза тя заставайки зад тезата, че политическите експерименти трябва да свършат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase