Георги Атанасов. Снимка: България на гражданите

Заявяваме категорично, че към момента няма постъпили заявления за напускане на членове на Клуб „Пловдив на гражданите” към сдружение „България на гражданите“, обяви Динко Атанасов, председател на местната структура на сдружението.

Така излиза, че напусналите са само от партията на Кунева, но не и от движението "България на гражданите".

От сдружението се оплакаха, че с напредването на предизборната кампания се засилва натискът върху проекта „България на гражданите“. Главно този натиск бил срещу  партията „Движение България на гражданите“, но безусловно засягал и сдружението „България на гражданите“.

„Безспорно проява на такъв натиск е добилото известност напускане на партията на част от членовете на пловдивската организация.“, заявява Георги Атанасов, председател на УС на  сдружението и допълва, че напускането на партията на част от членовете й е зле поставено и режисирано театрално събитие, охотно и безкритично разпространено  от  организираните „безпристрастни  медии“.

Още по темата
Всъщност сдружението е отделен правен субект от политическата партия, имащ различни цели, задачи, статут и правна среда за дейността си, заявява Атанасов, като пояснява, че членовете му нямат право по закон и устав да изискват от партийни структури определено политическо поведение, следователно не могат да се оплакват, че никой не се съобразява с тяхното мнение за  начина на водене на политическата работа от политическа партия.

Георги Атанасов обаче се обръща към членовете на сдружението с молба да подпомогнат партията при  установяване и идентифициране на местните проблеми и намиране на средства за разрешаването им. След това пък заявява: „Дейността на членовете на сдружението не може да има политически характер.“

От сдружение „България на гражданите“ допълват, че никога не са имали регистрирани 870 членове от Пловдив и Пловдивска област и е невъзможно толкова да са напуснали, както твърди г-жа Дани Каназирева.

Все пак Георги Атанасов се застрахова, казвайки, че ако членове на сдружението са го напуснали, то това би имало „крайно оздравителен ефект за самото сдружение“, защото изтъкнатите мотиви на напускащите, чийто изразител е г-жа Каназирева, показват тяхната  начална  несъвместимост с устава и принципите на съществуване на  сдружението.

Вчера беше обявено, че стотици членове на партия ”Движение България на гражданите”, членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, са оттеглили подкрепата си за лидерът им Меглена Кунева.

873 членове на партия “Движение България на гражданите”, 855 членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, както и 61 души от общинските ръководства, оттеглят доверието си от Движението, обяви областният координатор Дани Каназирева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase