Снимка: neynsky.eu

„Атаките срещу опитите на традиционната десница да се обедини като тези на вътрешния министър Цветан Цветанов показват, че са засегнати интересите на ГЕРБ.” Това заяви пред bTV евродепутатът Надежда Нейнски, която наскоро напусна СДС и оглави преговорите с ДСБ от името на изключените и напусналите съюза, които целят възстановяването на Синята коалиция за парламентарните избори догодина.

„Процесът тече от известно време. Целта е останалите хора в СДС да обслужат интересите на ГЕРБ", коментира още Нейнски нападките на управляващите, някои от които бяха насочени лично срещу нея.

„Управляващите наричат СДС марка. Необходим им е символ, който да ги легитимизира като демократичния партньор на СДС,” смята бившият външен министър на България.

Още по темата
Критиките на Нейнски към ГЕРБ били точно в това дали са демократична партия. „Виждате какво се случва например с избора на конституционен съдия, за който дори президентът даде своята оценка,” посочи тя.

„Единството е единствената формула за десницата, за да стане гарант, че демократичните промени в България няма да бъдат променени,” заяви Надежда Нейнски. По думите й ключово е да бъде съхранена истината за реформите в България.

„Не сме герои в сериал, за да си прощаваме", каза Нейнски в коментар на отношенията й с друг бивш лидер на СДС Иван Костов, с когото, след разединение в миналото, сега търсят обединение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase