Симеон Дянков. Снимка: архив Булфото
fallback

През ноември ще стане ясно дали ще има коледни надбавки за пенсионерите, обясни финансовият министър Симеон Дянков. По негови думи, ако бюджетът излезе на излишък, тогава ще има възможност да се опуснат допълнително средства за пенсионерите.

“Ако не е на излишък, няма да има така възможност“, категоричен бе финансовият министър.

По рано днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви пред БНТ, че през ноември ще стане ясно дали пенсионерите ще получат помощ за Коледа. Той обясни, че към момента нещата вървят добре и се надява да има средства за добавки поне за хората с най-ниски пенсии.

Темата за коледните добавки се коментира и след гласуването на Бюджет 2013 в Министерския съвет на 10 октомври.

Тогава финансовият министър отказа да коментира дали ще има коледни добавки за пенсионерите за тази година. Той припомни, че не е привърженик на тази практика, но все пак допълни, че тези решения ще се взимат окончателно около Коледа.

В началото на октомври той обясни, че най-вероятно ще има възможност да се отпуснат средства, но е възможно и те да бъдат пренасочени към други социални сфери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

ха да видим

преди 11 години

Някой може ли да познае дали ще има излишък за пенсионерите.Твърдо мисля, че не! Излишъкът от сега е преразпределен между министри,депутати,висш админстративен персонал,участници в бордове,които без час работа получават десетки хиляди. Който е съгласен с тази теза нека сложат+,другите -Да видим как мислят българите

119

Анонимен

преди 11 години

Ako januari 2013 otskocha za 10 dni do nqkoe iujno morsko raisko kytche i kym 30 iuni sym na izlishyk, shte glasuvam za GERB. A dano, ama nadali...

118

Анонимен

преди 11 години

Даааааа,при излишък ще има за вас.Но бонуси за Коледа до 1 000 000 0000 за добре свършена работа от нас ще има.

fallback