Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов приема като провокация уволнението на съдия Мирослава Тодорова преди излизането на доклада на Европейската комисия за напредъка в областта на правосъдието.

Той уточни, че не иска да се бърка в работата на Висшия съдебен съвет, още повече, че той е избран от предишния парламент.

Още по темата
„Това е провокация против огромните усилия, които ние полагаме за подобряване на представата за България, на начина по който се реформира съдебната система”, обясни премиерът пред Фокус.

Вътрешният министър Цветан Цветанов също взе отношение по темата по време на посещението си в Благоевград и заяви, че няма конфликт със съдията.

„Винаги съм се ръководил от справедливостта и обществения интерес и не смятам, че трябва да коментирам случая с Мирослава Тодорова, затова има Висш съдебен съвет и компетентни институции”, заяви Цветанов.

"Действително, аз съм споменавал някои от казусите, но това е на база на писмата, които съм получавал от жертвите на престъпността по дела, които е гледала Мирослава Тодорова.

Не мога да приема за нормално, че над четири години ще забавиш мотивите си да бъдат написани по дело, което е свързано с отвличане. И когато делото отиде на апелативен съд след пет години забавяне, апелативният съд да прекрати това дело поради изтекъл давностен срок", допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase