ГЕРБ се разграничи от Росица Велкова. Снимка: Impact Press Group

Росица Велкова не е била учредител, нито член на партия ГЕРБ, съобщиха от партийната централа.

Името на Велкова беше замесено в скандала с австрийския лобист Петер Хохегер, след като стана ясно, че е била управител на фирмата "Хохегер БГ" от месец ноември 2008 година до лятото на 2009 г.

Според публикации в медиите Велкова е учредител на ГЕРБ и е един от авторите на управленската програма на партията. Различни медии я определят като координатор на IT екипа на ГЕРБ, който е подготвил стратегията на партията за информационни и комуникационни технологии преди парламентарните избори.

В тази връзка от партийната централа уточняват, че през 2008 г. тя е участвала като един от експертите в Експертната комисия по информационни технологии към ПП ГЕРБ.

В рамките на комисията всеки един участник е имал възможност да дава становища и препоръки за развитието на сектор информационни технологии като цяло, се посочва още в съобщението на ГЕРБ.

Още по темата

Управляващите вече обявиха, че искат анкетна комисия в парламента, която да провери фактите, изнесени в рамките на скандала в Австрия.

Двойката Станишев-Янова беше намесена в скандала около разследвания в Австрия лобист Петер Хохегер. През 2008 година неговата PR агенция получила поръчка от кабинета на тройната коалиция да проведе кампания за „лъскане имиджа” на България.

Според австрийския вестник „Ди Пресе” част от парите, получени от българското правителство, са отишли в джоба на австрийския вътрешен министър. Друга част се е върнала в PR агенцията на Моника Янова.

Вчера на специална пресконференция тя отрече участието си в незаконна схема и заяви, че е работила за имиджа на България. PR експертът обяви, че няма какво да крие и ще предостави на депутатите договорите, които замесиха името й в лобисткия скандал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase