Снимка: Impact Press Group

Парите на ромските барони да отиват в целеви фонд за образование на малцинствата, поискаха от ВМРО в специално писмо до министър-председателя Бойко Борисов.

Предложението е по повод огласените намерения на правителството държавата да поема такси за детски заведения на социално слаби роми.

В правителствен план до 2015 г. е предвидено ползването на заеми и европейски средства за дейности по интеграцията на малцинствата.

"Позицията на ВМРО е, че това е дискриминация спрямо съвестните български граждани", отбелязват хората на Красимир Каракачанов.

Именно затова те предлагат и създаването на фонд "Вписване" – "с всички активи, които държавата евентуално ще придобие в резултат на съдебно преследване срещу фигури на организираната циганска престъпност".

"Така, поне частично, ще бъде спазен принципът на справедливост и данъкоплатците няма да поемат задълженията за несвършената до този момент работа или за нечие нехайство като начин на живот", се казва в писмото на ВМРО до министър-председателя.

Още по темата

"Войводите" са категорични, че истинските резултати ще дойдат тогава, "когато административната и финансовата принуда, както и равенството пред закона, накарат циганите да осъзнаят, че неконтролируемите раждаемост и заселване повече не са възможни".

Предложението до Борисов завършва с въпросите:

"Не са ли палатите на Кирил Рашков и другите като него идеални сгради за нови детски градини? Не са ли милионите на забогателите от т.нар. ромско включване достатъчни, за да покрият на първо време програмата за социални жилища? Не са ли свързани социалните жилища с разрушаването на незаконни гета?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase