Красимир Стефанов. Снимка: Булфото
fallback

Шефът на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов ще бъде освободен от поста си другата седмица, твърди “Труд”.

Причината е, че Стефанов ще заеме овакантения пост на управителя на Националния осигурителен институт. НОИ остана без шеф, след като на 17 май Христина Митрева  подаде оставка, която й бе поискана от премиера Бойко Борисов.

От Министерството на финансите на този етап отказват да коментират появилата се информация.

Самият финансов министър Симеон Дянков отрече единствено появилата се по-рано информация, че има идея за обединяване на НОИ и НАП в една агенция.

Oще по темата

“Не знам откъде е дошла тази информация, тя е невярна”, отсече вицепремиерът.

Dnes.bg припомня, че до оставката на Христина Митрева се стигна след като първоначално именно Красимир Стефанов обяви, че НОИ е планирал нереални приходи, което ще попречи на НАП да събере планираните данъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

НЛО

преди 13 години

СЪС СТАРИ *** НОВ БЪРДАК КАТО НЕСТАВА ЗА ДАННС ОТИВА В БОРКУР.*** СИГУРНОСТА НАА ЕВРОПА В ЕДНО С ЛАКЕЙТЕ ОТ БАНКЯ -ДАНС И МВР.

42

rumen221

преди 13 години

Приятели, Националния ни интерес е кристално ясен МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!НО ДНЕС НАД БЪЛГАРИТЕ СЕ УПРАЖНАВА ГЕНОЦИД!!!1. Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни - "Социалния минимум" и е 674лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв.ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!! Което означава още 7-8милиарда ПРИХОДИ и в социалните системи!!! За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!ТАКА ПРИ ДЕМОКРАТИЧНО И СПРАВЕДЛИВО ОБЛАГАНЕ, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, БЕЗ СЪТРЕСЕНИЯ ЗА НИКОГО2. Пари за пенсионната система, има и при днешното ниво на вноските, но!. Дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна,- Капиталова лична (но защо частна),- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който се плаща КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата Социалното осигуряване!!!Днес Парите за пенсии са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат Конституционните задължения, като:1. Пенсийте се отделят от Социалните задължения на Държавата, която поеме изцяло Конституционното си задължение за Социални помощи по Чл.51 от К-ята2. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система3. Чрез Противоконституционния (Чл.60) "Таван" на осигуровките, годишно се крият над 1 милиард лева..., а от ниско обложените Девиденти и доходи от Наеми, се пестят още толкова...4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и се получават пенсииТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ!!!И накрая: Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!

41

Анонимен

преди 13 години

Шефката на НОИ отдавна трябваше да я махнат! Не само нея, но и всички пенсионери. Мисленето им е остаряло! Новостите не знаят. Опитът само не е достатъчен, особено като ги хване склерозата, дъртаците започват да се инатят и смятат, че само те са прави! От всякъде трябва да махнат пенсионерите и да сложат по-млади хора! Дори и най-квалифицираните специалисти започват да говорят глупости след 65 години. Губят критичното мислене. Нарушава се финното мозъчно кръвоснабдяване и започва оглупяването.

fallback