Снимка: БСП

БСП е ясна алтернатива на сегашното управление и има свое виждане как страната ни да излезе от кризата.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на среща с посланиците на страните членки на ЕС, Хърватия и Турция.

Работната среща е по покана на посланика на Унгария у нас Юдит Ланг и е по повод унгарското председателство на ЕС.

На срещата Станишев обясни, че социалистите разработват управленски проекти за всеки сектор, които ще бъдат представени за широко обществено обсъждане.

Според лидера на БСП в условия на криза е необходимо да бъде подкрепена най- уязвимата част от обществото. По думите му трябват спешни мерки за компенсиране на доходите на хората и индексиране на пенсиите.

Станишев отбеляза, че е нужно минималната работна заплата да се повиши, така че размерът й да превишава прага на бедността, както и да се води активна политика на пазара на труда.

Още по темата

Представителите на БСП изтъкнаха, че процентът на безработица се увеличава, пенсиите са ниски и не се очаква увеличение на минималната работна заплата. Всичко това се случва в условия на бързо покачващи се цени, уточниха българските социалисти.

Според Станишев е важно да се помогне на малкия и средния бизнес, както и да се търсят начини за привличане на повече инвестиции.

Представителите на левицата отбелязаха с тревога и проблемите с усвояването на еврофондовете поради некомпетентност, както и липсата на бъдещи големи инфраструктурни проекти, наличието на които би довело до увеличаване на приходите.

Бяха обсъдени и предстоящите местни и президентски избори – БСП вижда в свое лице алтернатива на управляващите и ще се застане зад личности с идеи и визия за бъдещето. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase