Доган с повече фенове, но Дал предприе реални действия. Снимка: Булфото
fallback

Остра словесна война избухна в социалната мрежа Facebook между привържениците на бившата дясна ръка на Сокола Касим Дал и лидера на ДПС Ахмед Доган. 

През изминалия уикенд на почти всяка една минута от денонощието се е присъединил по един човек към „АЗ ПОДКРЕПЯМ Ахмед Доган” във Facebook.

С 2000 души само за два дни се увеличи броят на членовете на групата и вече повече от 12 хиляди потребители подкрепят лидера на ДПС Ахмед Доган в социалната мрежа.

Членовете на групата са както от цялата страна, така и от чужбина, и споделят подкрепата си към председателя на ДПС, похвалиха се от партията.

В същото време бившият втори Касим Дал се закани да  превземе партията отдолу нагоре с помощта на поддръжниците си във Facebook, след като беше изключен от партията.

Той беше изгонен, след като подаде оставка от ръководството на движението и написа кърваво писмо до местните структури.

В него той обвини Доган, че използва хората като салфетки и мъжки секретарки. Дал нападна Сокола и за това, че е подменил каузата на ДСП с цел личното му материално обогатяване.

Oще по темата

След като беше изключен от партията, в социалната мрежа се създаде групата „Аз подкрепям Касим Дал“, която има над 4000 привърженици.

Групата обаче „излезе“ от интернет пространството и реализира реални действия, като организира в неделя форум в НДК под мотото “Вън Държавна сигурност от политиката”.

На него Касим Дал не отговори на въпроса дали ще прави нова партия, ако не успее да промени ДПС "отдолу нагоре“.

Той посочи, че преди да се начертаят други стъпки, първо трябва да се направят срещите по места, включително и на общите събрания на ДПС преди изборите, а после да се направи нова среща на хората, които искат промяна в движението, и да се анализират резултатите.

"Чува се, че играя някаква игра – който ме познава, не може и през акъла му да мине. Не се поддавайте на провокации, ще бъдем заедно, ще станем много повече, като тръгнем по регионите. И ще пометем тези хора. Ако не си отидат, ще ги пометем", обеща обаче Касим Дал.

След срещата в социалната мрежа обаче се прокраднаха мнения, че може да има провокации от страна на ДПС по места.

„Крайно време беше някой да каже : Царят е гол. Но на Дал никак няма да му е лесно - старите кучета няма да оставят кокала без бой. Развитието най-много зависи от това дали хората по места ще заявявят постоянно, че искат промяна“, коментира привърженик на бившата дясна ръка на Сокола във Facebook.

В социалната мрежа обаче се е появила и група: „Аз НЕ подкрепям нито Ахмед Доган, нито Касим Дал“, която в момента има само 70 привърженици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Дончо

преди 13 години

И двата резака под ножа смееееерч

90

BGTR

преди 13 години

Да бе, в неделя подкрепящите Дал в София са били 120 души ,с тях ли Дал ще превземе ДПС.Що се отнася до Касим Дал Доган е създателят му, а Дал никога не успя да се освободи от силата на своя учител. Той вероятно има някакви качества, но глобално погледнато си остана на интелектуалното ниво от времето на комунизма въпреки парите, които направи, въпреки властта, която имаше чрез Доган.Сега говори манипулативно в името на негови лични цели.Той е сред най-богатите турци в страната. Тука:dobruca.net/K%C3%96%C5%9EE--YAZILARI.php

89

Чопър

преди 13 години

Дал,къде си тръгнал!С Facebook ислямски реформизъм ли ще извършваш? И българите не се замислят какво са ни замислили Ердоган и Борисов.Дестабилизация на крехката демокрация в България при турско-ислямски междуособици.Това, което се случва в арабския святи то в годината на важни избори в България.

fallback