На изборите Доган ще договаря "зад завесата". Снимка: Булфото

Имиджът на Доган тотално ще рухне след изключването на Касим Дал, заяви бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

"Доган търси изход от политическата изолация, в която попадна след последните избори, и се опитва да възстанови "либералния съюз" с НДСВ и по този начин да отправи послание за политическо присъствие на предстоящите избори", коментира той пред bTV информацията, че Сокола е агитирал Симеон Сакскобургготски да се кандидатира за президент.

Октай прогнозира, че на президентските избори ДПС ще излъчи своя двойка кандидати, а на балотажа, в зависимост от това кой се класира на първо и второ място, Доган ще се опита да се договаря "зад завесата".

По думите му обаче "антидоганизмът" в обществото вече е много силен и никоя политическа сила не би рискувала да поиска подкрепата на Доган.

Според Октай има вариант Сокола да бъде елиминиран от предстоящите избори, ако му бъдат повдигнати обвинения по различни разследвания, водени срещу него от главна прокуратура.

Още по темата

"Отделно от това има данъчни ревизии около Доган и неговите "обръчи" от фирми", припомни бившият зам.-председател.

По думите му Касим Дал вероятно разполага с информация за подобни предстоящи дела срещу Доган и с това може да се обясни неговото поведение.

Според бившия Октай регионите, контролирани от хората на Доган, са нещо като феодално владение, където не действат никакви български закони.

"Днес големият въпрос е дали останалите политически сили в страната ще имат воля да "отвоюват" тези райони от контрола на Доган", каза още Октай.

Коментари Напиши коментар

77

Mehmet

преди 11 години

Този Октай само с Доган се занимава и така се препитава от медия в медия. Стана `специлист` по доганизъм, друга работа няма този човек от бивше шесто на ДС Силистра.Както се казва , кучетата си лаят кервана си върви, Октай лае вече в продължение на близо 15 години..Доган си знае работата , той празни приказки не казва и не се занимава с празни приказки, на изборите ще видите колко му е `паднал` рейтинга. Тя лисицата вървяла подир коча и наблюдавайки как се клатят ташаците му чакала да паднат..

76

Нури

преди 11 години

НА НИКОИ ХОРА ИМСЕ ИСКА ДА РУХНЕ ИМИДЖА

75

Анонимен

преди 11 години

A toia klun ne tvurdeshe li che razpredelial banicata edno vreme.Radvam se che ne mi se nalaga da go gledam veche.