Общ преглед

Митнически служители при ГКПП "Дунав мост - Видин" откриха 14,685 кг хероин, скрити в лек автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Случаят е от 9 януари, като автомобилът е пътувал от България за Германия, а водачът е заявил, че не превозва забранени стоки.

При проверка в пода на колата са били открити специално изградени тайници, до които имало достъп само чрез два отвора, намиращи се под предните седалки. След демонтажа им, в дясната конструкция под хавлиена кърпа и ароматизатори, покрити с керемида, са били намери 29 пакета, обвити с бежово тиксо.

Веществото в тях е реагирало на хероин, при извършен полеви наркотест.

При допълнителен оглед е било установено, че от външната страна тайниците са облицовани с оловна обвивка, с цел да се затрудни рентгенова проверка.

Прокуратурата е повдигнала обвинение на шофьора на автомобила, като предстои съдът да прецени дали да го остави за постоянно в ареста.

Наказанието, което може да получи, е затвор от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 месеца

Сега тик вун ще попълни запасите.

4

Анонимен

преди 5 месеца

Два пъти повече от цялата минала година и то само от един багажник. Странно. Защо ли са се разработили толкова много?

3

Анонимен

преди 5 месеца

То е ясно, че от 12 години всички наркоканали и всички дилъри се контролират от тиквата. Сега при новата власт ще има борба за разпределение. Дано Рашков да разкара от МВР всички замесени. А те не са хич малко. Първите години дрогата се разнасяше по депата от патрулки в които имаше висшестоящи началници. После пред депата дремеше патрулка от кварталното докато пласьорите се зареждаха. После намесиха и вълка и караха дрогата с боклукджийски камиони. Всичко е отиграно. Депата са бензиностанции...