Снимка: Агенция "Митници"

Общ преглед

Митнически служители задържаха 17,035 кг марихуана в автомобил на МП Гюешево, съобщиха от Агенция „Митници”.

Около 15,30 ч. на 26 ноември на входящо трасе митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" в Териториална дирекция Митница София спрели за проверка лек автомобил "Опел Зафира" с румънски регистрационни номера. Превозното средство пътувало от Косово за Румъния.

При претърсването му били открити 60 пакета, съдържащи зелена растителна маса, укрити на различни места - в праговете и под задната броня.

При извършения полеви наркотест веществото реагирало на марихуана. Общото тегло на предмета на контрабандата е 17,035 кг.

Водачът на превозното средство е 41-годишен мъж, е гражданин на Република Косово, със статут на пребиваващ в Румъния.

С постановление на прокурор на Окръжна прокуратура – Кюстендил той е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да се произнесе по внесеното от държавното обвинение искане за мярката за неотклонение спрямо обвиняемия.

 

Коментари Напиши коментар

5

xaxsasбв

преди 1 месец

До вЪ-то... Ми докато е нелегална и се продава от сульо и пульо без правила от съседния вход ще стига до децата. Ходи да видиш в Холандия където е легално дали се продава на деца. Имаше една поговорка "Не питай старило, питай патило." ;}

4

Анонимен

преди 1 месец

Югозападният район бъка с такива плантации, ушевите могат и да погледнат и по селата вместо да чакат надница от пътни глоби.

3

Дедо

преди 1 месец

Заловили са 27кг. , а се отчитат със 17кг. ! Аман от напушени митничари !