Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Пандемията от коронавирус беляза цялата отиваща си 2020-та година. Традиционните противопоставяния и борби между големите държави и икономики сякаш останаха на заден план, на фона на загубата на животи, локдауна и надеждата за появата на ваксина.

И въпреки всичко в света се случиха и други важни събития, които белязаха тази високосна 2020-та година. Кое от тях обаче бе най-важното? Това екипът на Dnes.bg попита своите читатели в традиционното ни допитване в края на годината, в което участие взеха точно 2548 наши читатели.

Кое e световното събитие №1 на 2020 година?

Не е изненадващо, че цели 78% от нашите читатели смятат пандемията от коронавирус и блокирането на движението по света за най-важното нещо, случило се в света през годината. Икономическата криза, следствие от пандемията, е оценена най-високо от други 7% от анкетираните.

Далеч по-малко подкрепа получават другите големи събития за 2020 година. Смъртта на футболната легенда Диего Марадона е събитие №1 за 4% от анкетираните, а за 3% това е безпрецедентното отлагане на Олимпийските игри за първи път от Втората световна война.

Изборът на Джо Байдън за нов президент на САЩ е напът да преобърне политическия живот в САЩ, но бе подкрепено само от 2% от нашите читатели. Точно толкова хора смятат пък изработването и тестването на първите ваксини срещу коронавируса като най-важно събитие.

Проблемите на Северна Македония по пътя към ЕС, протестите и движението Black Lives Matter, военният конфликт в Нагорни Карабах и отравянето на Алексей Навални са събитие №1 за отминаващата си 2020-та година за едва 1% от нашите читатели.

Brexit и сделките около него, което бе избрано от нашите читатели за събитие №1 на миналата 2019 година, този път събра под 1% от гласовете на нашите читатели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар