fallback

Общ преглед

Иранската звезда в таекуондото Фарзад Золхадри, който беше натурализиран съвсем наскоро, ще се бори за квота за олимпийските игри в Токио това лято.

Иранецът има няколко големи отличия в кариерата си, сред които бронзов медал от азиатското първенство и сребърен от Световната купа в Мексико през 2015 г. Днес Золхадри беше официално представен като част от българския отбор и ще може да се бие съвсем скоро за страната ни.

Няма политически скандал около преминаването на иранската звезда в олимпийското таекуондо в българския национален отбор. В това твърдение са категорични от Българска Федерация по Таекуондо (WTF) и лично президентът ѝ Слави Бинев, съобщава Boec.bg.

"Много съм щастлив, че съм тук. Благодаря на господин Слави Бинев. Благодаря и на министър Красен Кралев за подкрепата. Без тях това нямаше да е възможно. Сигурен съм, че мога да дам максимума на българското таекуондо. Искам да подчертая, че моето преминаване от иранския национален отбор в българския е резултат от добрите отношения между двете федерации“, обяви Золхадри.

Преговорите са започнали още през месец юни 2019-та. Бинев е личен приятел с бащата на таекуондиста, който е легенда на иранското таекуондо и спорт, с участие на шест Олимпийски игри и настоящ селекционер на мъжкия тим.

"Ние имаме нужда от Фарзад не само като човек, който би имал възможността да се класира за Олимпийските игри, а евентуално да вземе и медал. Дай, Боже и той да бъде златен! Но ние имаме нужда от него, за да вдигне качеството на нашия национален отбор. Аз мисля, че той ще вдигне високо стандартите не само на нашия спорт, а въобще на българския спорт. Ние ще имаме нужда от него, не само в предстоящите две Олимпиади, на които се очаква той да участва, но и от неговия опит", заяви Слави Бинев.

Золхадри ще се състезава в категория до 80 килограма.

Какво още каза Фарзад Золхадри вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

българин

преди 4 години

До: номер 12Индийците също са арийци.Нацистите на Хитлер от тях са откраднали свастиката.Нашите индийци с български паспорти също спадат към тази раса - на арийците.Полезно е да се знае.

12

Спорт

преди 4 години

Най вече българките ще му харесат на този като ги знам как ще му се лепнат.

11

Ddd

преди 4 години

Както винаги turk да каже някоя простотия.

fallback