Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Новият завод на "Арсенал" в Стара Загора ще отвори врати на 25 октомври. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството инж. Николай Ибушев по време на честването на 146-ата годишнина на завода и на стотния юбилей от установяването на предприятието в Казанлък. По думите му това ще бъде най-роботизираното предприятие на територията на областта.

Инж. Ибушев посочи, че "Арсенал" продължава да разширява както своите мощности и производства, така и продуктовата си гама.

"Арсенал" е наистина едно феноменално предприятие на територията на Република България, каза най-дългогодишният му директор и напомни, че това е първото машиностроително предприятие в страната, създадено веднага след Освобождението. В момента фирмата е най-голямата в страната по отношение на своя числен състав, като в нея работят над десет хиляди души, а дейността се разпростира в три общини - Казанлък, Мъглиж и Стара Загора.

"Арсенал" е майка на индустрията в страната", каза инж. Николай Ибушев и отбеляза, че именно тук са създадени основните мощности на индустриална България. Впоследствие всичко това отива в други градове и поставя началото на развитието на индустрията у нас.

По думите му заводът е толкова добре развит, че произвежда продукти на световно ниво. По статистика предприятието продава в над 120 държави в света и участва в редица изложения. Инж. Ибушев напомни още, че заводът има несравнима социална политика. Средната заплата надхвърля средната заплата в сектора, осигурени са безплатни почивки, месечни ваучери на стойност 200 лева, както и допълнителни такива за фирмения празник, за Коледа и Великден и други, посочи директорът.

По думите му в последните години в оръжейния завод са инвестирани над 200 милиона лева за оборудване, нови цехове и производства, и това ще продължи и занапред.

Инж. Николай Ибушев пожела на всички работещи в дружеството много здраве и да се гордеят, че са арсеналци и допълни, че тази "ковачница на кадри" няма да спре да произвежда своя кадрови потенциал. Той напомни, че "Арсенал" има сключени договори с редица учебни заведения.

Празникът на "Арсенал" започна на фирмения стадион. Присъстваха областният управител Методи Марков, кметът на Казанлък Галина Стоянова, кметове на общини и на населени места, представители на институции, кандидати за народни представители. Честването продължава довечера на централния площад "Севтополис" с концерт на рок група "Фондацията" и със светлинно дрон шоу.  (Кореспондент на БТА в Казанлък Ралица Стефанова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 15 минути

Ще дойде ден,когато минаретата на Кремъл ще рухнат със страшна сила върху мумията на рептила Ленин и това сатанинско сборище ,наречено Расийска Федерация да се затрие от лицето на Земята, ведно с Антихриста Путин!

39

Браво

преди 15 минути

Ще дойде ден,когато минаретата на Кремъл ще рухнат със страшна сила върху мумията на рептила Ленин и това сатанинско сборище ,наречено Расийска Федерация да се затрие от лицето на Земята, ведно с Антихриста Путин!

38

Мда

преди 17 минути

Още руски фашисти ще горят в Ада!

fallback