Снимка: БГНЕС
fallback

Нов призив за оставки във висшето военно ръководство отправи през социалните мрежи на Димитрина Попова. Попова е жената до загиналия през 2021-ва година пилот на МиГ-29 майор Валентин Терзиев. Призивът дойде слез смъртта на двамата военни пилоти в петък край Граф Игнатиево с L-39.

 Димитрина Попова настоя отново за оставките на „този ръководен състав на ВВС, начело с началника на отбраната“Не стават!!! Колко жертви още??? ПОКЛОН!!“, пише тя

На въпрос за оставката си, началникът на ВВС генерал-майор Димитър Петров определи загубата на най-добрия си приятел също като наказание.

От Министерството на отбраната още не са посочили датите за двете поклонения пред майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Това вероятно ще се случи след края на нужните проверки. В петък беше намерена и черната кутия на учебния самолет L-39. Днес, неделя и в понеделник са обявени за дни на траур във военните структури.

Знамената ще бъдат свалени наполовина. Разбилият се самолет е бил ремонтиран през юни 2024 година по договор с чешката фирма- производител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Сата НАТО

преди 4 дни

Случаят с Терзиев беше съвсем различен, там имаше бойни тренировки, командвани от команден пункт, който трябва включително и да следи за височината и да го предупреждава. Особено при нощни полети. Сегашната катастрофа няма как да е командвана от никого, въздушната акробатика си е работа на самия пилот. И не Радев, а даже самият Господ не може да му указва какда изпълнява фигурите. Тьпигьозите от ГЕРБ прекаляват с тьпигьозлъците си, в старанието си да оплюват Радев.

55

българин

преди 4 дни

Служил съм в свързочно поделение като редови войник.Тогава имаше казарма и няма как-2 години щеш,не щеш - в казармата. По време на учение загина войник защото бе изпълнил заоведта на ротният си командир да издигне антената на радиостанцията под електропровод с напрежение 110 000 волта!Оттогава никой от воиниците нямаха офицерите за нищо! Разбрахме,че те от тхника не разбират изобщо!И докато се уволнихме кой каквото имаше да пита питаше накой двамата радиолюбители войници.

54

до 57

преди 4 дни

Помните ли войната в Сърбия? Асовете на САЩ потрошиха покрива на къща в Горна Баня!С 30000 изстреляни от А10 снаряда с обеднен уран унищожиха 12 бронирани машини. Но сърбите не казват колко са бронирани и колко шпертплатови!Резултаът е 9300 кг обеднен уран разхвърлян на сръбска територия!Помните ли и оня германец дето кацна на Червеният площад ? Отличниците и медалистите никъде по света не отиват в армията-там мисленето е забранено!

fallback