Снимка: БГНЕС

СДС поиска оставката на шефа на БЧК заради присъствието му на прием, организиран от посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова.

"В СДС сме възмутени от присъствието на председателя на БЧК Христо Григоров на приема в руското посолство в София, организиран по случай предстоящия Ден на Русия (12 юни).

Докато Кремълските агресори избиват невинни хора в Украйна и предизвикват хуманитарна катастрофа с взривяването на язовира Каховка, шефът на организация, която трябва да олицетворява хуманност и солидарност в най-висша степен,коленопреклонно се явява пред Митрофанова да изрази верността си към Русия и Путин.

Този човек вече  няма нито морална, нито институционална тежест и незабавно трябва да освободи поста си. В противен случай ще дискредитира Българския червен кръст не само в България, но и в целия свободен и демократичен свят, към който Григоров очевидно не принадлежи!

Коментари Напиши коментар

51

Крепи

преди 3 месеца

СДС в Украйна ги чакат да се включат в контратаката... Отивайте на фронта срещу руснаците като толкова ги мразите. Като спрът парите американците и пак ще лижете чергите. Доносници! Не остана за продаване и крадене от вас 30 години!

50

Анонимен

преди 3 месеца

Още ли не са измрели тези дъpти и безродни доносници от сДС?!

49

В.

преди 3 месеца

БЧК не е ли надпартиен?