Снимка: БГНЕС, архив

Започваме днешния обзор на пристигналите сигнали през изминалата седмица в платформата на Helpbook.info с такъв за непрестанен тормоз, който търпят живущите в ж.к. Разсадника-Коньовица.

Ето за какво става въпрос: „Обръщам се към Вас във връзка с постоянното погазване на НАРЕДБАТА за обществения ред на територията на Столична община от страна на заведение "Ресторантчето", находящо се на ул.Самодивско изворче, ж.к. "Разсадника-Коньовица". Положението в квартала вече е нетърпимо, а незаинтересоваността на институциите е плашеща. Много често се случва целият квартал да се оглася от неистов шум от музика, крещене, виене и т.н. в рамките на деня и след 22:00 ч. Многократно жители на квартала подаваме сигнали на тел.112, като единственото, което понякога (да, понякога и то в редки случаи) се случва, е да дойде полицейски патрул, след чието посещение временно се преустановява шума и след малко се започва отново. Масовите сбивания са често срещано явление, а кварталът се оглася от неистови викове и псувни в малките часове на деня. (лесно можете да си направите справка в РУ на СДВР на колко такива сигнали са се отзовали и в кои часове на денонощието). Тъй като ситуацията вече е нетърпима бих желал да Ви информирам от името на живущите, че очакваме да вземете необходимите мерки за това този тормоз и абсурд да престане завинаги. Ние сме в недоумение как това заведение е получило разрешение за съществуването си в това междублоково жилищно (да, жилищно!) пространство и следващата ни стъпка ще бъде да изискаме детайлна проверка от всички компетентни органи на това! В случай, че не се вземат съответните мерки, ние, живущите в квартала ще съберем подписка за незабавното му премахване и ще се съберем на протест, който ще продължи докато не започнат да се спазват законите и наредбите на територията на Общината, както прави всеки един от нас!“

Друг наш потребител се обърна чрез нас към ДНСК с молба за извършване на проверка на строеж: „Пиша ви като живуща в кооперация, до която започнаха два строежа едновременно, залепени до нашата кооперация. Става въпрос за град София, кв. "Лагера", ул. "Плиска" 19. Обектът е кооперация, на която и от двете страни в момента започнаха разкопки за строеж на жилищни блокове, които са буквално залепени до кооперацията ни. Освен че шумът и замърсяването са постоянни, разкопките клатят кооперацията като при земетресение. Нито сме били предупредени, нито ни е обяснено процесът и времетраенето на проекта. Постоянното клатене създава страх в живущите и не смятам, че е нормално разкопките да са на сантиметри от основите на нашата кооперация. Освен това, става въпрос за два огромни и дълбоки изкопа, които започват по едно и също време, поставяйки сградата по средата на две огромни дупки. Моля ви, пратете проверка за тези строежи, защото има сериозно притеснение от живущите за безопасността ни. Най-малкото, което може да се направи, е да бъде предоставена подробна информация при положение, че сме пряко засегнати.“

Писаха ни от село Трудовец във връзка с отглеждане на селскостопански животни в непосредствена близост до къщите на хората: „Миризмата е непоносима. Отглеждаме деца вкъщите и е много неприятно да живеят с животните и болестите, породени от мръсотия и миризма. Моля за съдействие!“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 3 месеца

Заведението наистина се стопанисва от брата на Ивелин Попов, който събира хора от кол и въже в това т.нар.заведение, но няма да ги траем повече, ще се съберем целият квартал и ще сложим край на тези гуляи!

26

Анонимен

преди 3 месеца

До Полския тръмбеж 7 Който е на работа през деня, той не вдига дандании нощно време. След като някъде така масово определена общност се весели по цяла нощ, 7 нощи в седмицата, човек може да си направи съответния извод. Остава да си го направят и международните институции и да не ни притискат да храним даром здрави, прави, млади хора. Ако те не се сещат, нашите избраници с големите заплати да намерят начин да им обяснят, а не само да викат "Йес, сър! О, йес, йес, сър!"

25

още нещо

преди 3 месеца

ако искането за строеж или заведение в жирлищна зона е аргументирано с една пачка пенчо славейков няма начин да не се реши.