Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Църквата отбелязва днес Петдесетница.

Новозаветната Петдесетница е ден, когато на повярвалите в Христос бил дарен Светият Дух, който слязъл над апостолите във вид на огнени езици. Веднага божественият огън пламнал в душите на апостолите, и изпълнени с благодат, те започнали да прославят величието на Бога, като заговорили на различни, непознати за тях дотогава чужди езици.

Това им дало сила и мъжество да отидат по всички краища на света да проповядват Евангелието и с готовност да отдадат и живота си за Христовата вяра. Тогава свети апостол Петър произнесъл първата си пламенна проповед. Словата му проникнали дълбоко в сърцата на слушащите го и в този ден приели вярата в Христа мнозина, които се кръстили и се присъединили към първата християнска общност.

След този ден апостолите постановили християните да възпоменават това велико събитие, слизането на Светия Дух, всяка година на този ден.

Денят Петдесетница от древни времена се смята за рожден ден на Христовата църква, в която во веки обитава Божествената благодат на Св. Дух.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 месеца

Въпрос мислих те ли, защо хората излизат от църквите омърлушени, сякаш изсмукани, на тях им се отнема жизнена енергия, а попа е винаги енергичен и жизнерадостен тъй като си получава своя дял, след като нахрани христиански егрегор и небесата с енергия на хората..

10

.

преди 3 месеца

Бог е велик.

9

Vol'Jin

преди 3 месеца

Аз действам при неизбежна самоотбрана в защита на своята светска номадска културна идентичност ..... Нападателите ми се оказват в нарушение на свет закони, виновни по половината НПК, опит за убийство продължил близо 10 години с допълнителни мъчения, отравяне, мародерство в огромен мащаб, особено жестокост и садизъм върху мен и после какво да ги галя с перцеее ли? Добри свещенничета, добрички уродчетаааа.....