Снимка: БГНЕС

Ангел Христов, приятел и съдружник на Пламен Галев, двамата известни като братя Галеви, е починал от инфаркт, съобщи "24 часа". Предполага се, че се е прибрал тайно в България преди дни.

54-годишният дупничанин ще бъде погребан утре. Опелото ще е в храма "Св. Георги" в Дупница и се очаква да има засилено полицейско присъствие.

Братя Галеви избягаха от страната ни през 2012 г. малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване.

"От вас научавам, че се е прибрал и че е починал. Нищо не сме чули в селото. Рядко минава покрай имота, но никога не съм виждала някакво движение на хора", каза кметът на Ресилово Мариана Доцина. В Ресилово е имението на братя Галеви, където след бягството им от страната остана да живее жената на Ангел - Радмила с дъщеря си и сина си. Радмила е треньорка по художествена гимнастика.

Ангел Христов е от Сандански, но близките му настоявали да бъде погребан в Дупница, където е прекарал по-голямата част от живота си.

Братя Галеви бяха осъдени за тежки умишлени престъпления - Галев като ръководител, а Христов като участник в организирана престъпна група за изнудване, която е била въоръжена. Двамата обаче избягаха, преди наказанието им да влезе в сила. Двамата бяха издирваха от Интерпол с червена бюлетива, чиято давност изтича през 2024 година..
 

Коментари Напиши коментар

209

Ивайло

преди 3 месеца

Някой видял ли е трупа?

208

Груйчев

преди 3 месеца

Прибрал се е и от вълнение му се пръснало сърцето.

207

до 207

преди 3 месеца

До Анонимен,и аз това питам за какво са му на тоя народ безкрайните имоти и милиардите под дюшека,само една секунда да се разсее българския господ и с тоя народ е свършено,дано,дано,дано