Снимка БГНЕС

Ще се стигне до ликвидация на "Български пощи", ако не бъде изпълнен оздравителния план, който в момента е в процес на подготовка. Това заяви вицепремиерът Христо Алексиев в парламента, по време на блицконтрола. По думите му, това е последният шанс "Български пощи" да бъдат спасени.

"Български пощи са в доста тежко финансово състояние. Причините затова са много. Само хакерската атака миналата година доведе до загуби от 17 млн. лв.", обясни Алексиев.

Той посочи, че дружеството е тотално избутано от пазара за доставка на стоки и услуги от редица куриерски фирми. Всичко това е довело до тежкото финансово състояние, в което се намира то.

Вчера, по време на заседание на транспортна комисия в парламента, стана ясно, че има и натрупани много просрочени задължения.

Още по темата
"Наложи се да предприемем мерки, ако не го бяхме направили, няма да могат да получат средствата по плана за възстановяване", обясни вицепремиерът.

"Български пощи" е трябвало да излязат от това състояние, затова се е наложило да бъде изготвен въпросният план за оздравяване, който е на стойност 50 млн. лв., а парите са нотифицирани от ЕК.

Парите ще бъдат насочени освен за подпомагане, а и за дигитализация, за да се подобрят услугите на дружеството, защото те се намират сякаш още в 20 век. Работят със системи, които не се ползват от 15 години.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase