Снимка БГНЕС

Безплатна застраховка за агресия от пациенти ще получат всички спешни медици в София и областта. Това съобщиха от Българския лекарски съюз днес.

"Искаме да подсигурим добри условия за застраховане, които да ползват колегите, ако срещу тях има агресия", обясни председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

"666 спешни медици ще се възползват от застраховката, която влиза в сила от днес и е до края на годината", уточни шефът на Центъра за спешна медицинска помощ в столицата д-р Георги Гелев.

Още по темата
"Агресията е физическа и вербална. Особено изнервящо е вербалната агресия. Тези, които приемат сигналите, чуват какви ли не думи", посочи д-р Гелев.

По думите му от началото на тази година само в Самоков заради агресия са напуснали две сестри, лекар и парамедик. "Всички, които са проявили агресия, са били в нетрезво състояние", добави шефът на ЦСМП-София.

Д-р Иван Маджаров пък припомни, че над 55% от медиците у нас са подложени на агресия. „Ако някой агресира срещу лекари и сестри, ще бъде преследван от закона“, закани се председателят на БЛС. Според него често срещано е насилието във входа на приемно отделение.

 

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 месеца

DO 11. С тази липса на лекари скоро ще чакаш и по 30 часа. И който разкарва линейка за едни сополи- 1000 лв глоба.

12

Урсула

преди 3 месеца

Застраховка трудова злополука :)))

11

..медиците отЛинейка

преди 3 месеца

отзовала се за минути вследствие на повикване заради това, че прилошало на някаква 15-ГОДИШНА въртиопашка, която дошла на веселбата като приятелка на 30-годишен nepгuш и се напила! После по TV един npъдлю-млад социален работник, който лигаво ни обясни, че това било "едно съвсем нормално момиче, което дошло на разговор с него, придружено от майка си"! За npъдлюто е нормално поведението на тази и той получава заплата, за да работи с такива! За майка й това също е нормално, а ние да плащаме щетите!