Снимка БГНЕС

Открито заседание за обсъждане на доклад относно утвърждаване на цени в сектор "Електроенергетика", считано от 1 юли, ще се проведе днес от 10:40 часа в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), става ясно от проектопрограмата на регулатора.

Средно с 3,63 процента да се повишат цените на електрическата енергия за битовите клиенти за новия регулаторен период, предвижда доклад на КЕВР.

В него е записано, че цената за клиентите на "Електрохолд Продажби" ще се повиши средно с 3,44 процента. Поскъпването за битовите потребители на "ЕВН България Електроснабдяване" ще бъде средно с 3,41 на сто, а за тези на "ЕНЕРГО-ПРО Продажби" - средно с 4,24 процента, предаде БТА.

КЕВР ще проведе и обществено обсъждане за цените на електрическата енергия за битовите потребители. Окончателното решение за цените на тока за бита от 1 юли ще бъде взето на закрито заседание на регулатора.
 

Коментари Напиши коментар

41

НЕ НА ПОВИШЕНИЕТО

преди 3 месеца

ЗАЩО? НАЛИ УЖ ЦЕНАТА НА ГАЗА ТАЗИ ГОДИНА СПАДА С 15% ??????????

40

илюминат - ренегат

преди 3 месеца

Точно ат фотоволтаиците токът е най - скъп,поради скъпо и не трайно оборудване! Но има и такива които купуват на една цена от националната мрежа и го връщат като фотоволтаичен на много по- висока цена!

39

Анонимен

преди 3 месеца

Че нали колко дена излиза безплатен на нула от фотоволтаците.