Снимка: БГНЕС

Издирваме Петьо Петров-Пепи Еврото, защото това ни е възложено от прокуратурата. От няколко седмици наблюдаваме активност от страна на прокуратурата. Странно защо претенциите са насочени към МВР. Той се издирва като лице, извършило определено престъпление. Продължаваме да го търсим. Ще бъде проверено незабавно дали наш служител го е предупредил, че има прокурорско постановление да бъде задържан, заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по bTV.

Демерджиев не пожела да коментира за какво престъпление се издирва Пепи Еврото, като допълни, че се издирват и други лица. Някои са популярни в престъпния свят.

"Някои даже не съм сигурен, че пребивават на територията на страната", заяви той, без да разкрива имената им.

Служебният министър на вътрешните работи коментира, че никога през живота си не е влизал в ресторант „Осемте джуджета“ и никога през живота си не е имал досег с тези хора.

Още по темата
По отношение на Кристиян Христов, който беше арестуван преди да даде пресконференция, на която се очакваше да направи разкрития, свързани с „Осемте джуджета“, Демерджиев обясни, че и на двете постановления от прокуратурата, е било написано с големи букви незабавно тези лица да бъдат задържани.

Той съобщи, че Кристиян Христов се е обадил на тел. 112 и е търсил съдействие от полицията, която му е оказала такова, като е твърдял, че се страхува за живота си и че има много данни и обстоятелства, които да разкрие. Той обаче не пожелал да дойде.

Служебният министър на вътрешните работи отбеляза, че отдавна живеем в две паралелни държави.

"Казаха ни да оставим независимата съдебна власт да работи. Оставихме я. Проблемите изригнаха в един момент и сега истината лъсна. До преди това чудовище, създадено нарочно да функционира, функционираше в синхрон с политическата класа", заяви той и посочи, че познава проблемите на съдебната система много добре и фактът, че истината лъсна, е първата стъпка към решаването на този проблем.

Въпреки това, обаче, Демерджиев не вижда още тази воля да се скъса с този модел, защото, според него, всичко не се изчерпва с отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase