Снимка БГНЕС


"Жена ми е починала в 6:58 ч., а те ми се обадиха в 8 ч. Казаха, че сме изтеглили късата клечка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го съвсем нормално, без никакви притеснения."

Това каза Мартин Симеонов - съпруг на починалата 29-годишна родилка от Русе, пред Нова тв.

„Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето. Отговорност ще търся до последно”, заяви той.

Мъжът посочи, че по време на раждането детето се задушава и се налага Цезарово сечение. „То е извадено живо и здраво, проплаква веднага. Жена ми също е добре. 14 часа след това, цяла нощ сме си писали. Имаше страшно големи болки, по нейни думи. Гледах да я успокоя, казах й, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че много я боли. В 3:40 ч. сутринта ми писа: „Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя”, допълни той.

„Тя става, за да повика сестрата, и се свлича на земята. Кога са я намерили - не е ясно… когато са се наспали”, смята Мартин.

Още по темата

Пред камерите на медиите в Русе между него и директора на болницата Иван Иванов възникна словесен сблъсък.

Секунди след като мъжът каза пред събралите се журналисти, че причината за смъртта е белодробна емболия, "това излиза от експертизите", от думите на директора стана ясно, че всъщност в същия момент тече аутопсия и чак след нея ще се разбере точно какво е причинило смъртта.

„Изказвам моите съболезнования. Нека да не правим квалификации. Искам да бъде извършена аутопсия, която върви в момента. Близките държаха да бъде освободено тялото, а ние да се извърши аутопсия, защото и аз съм родител и искам да знам какво става“, каза директорът. „Стандартният период за аутопсията е 25 дни, но патоанатомите ще го съкратят“, допълни той.

Новороденото момченце е здраво, дали са му името Белослав, защото майката е държала много на него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase