Снимка БГНЕС

Редакцията на вестник "Земя", която се помещава в централата на БСП на ул. "Позитано" 20 в София, е била запечатана в нощта на 1 срещу 2 май, съобщава редакцията на изданието.

Според позицията, публикувана в сайта на вестника, това е било неочаквано и е възпрепятствало излизането на новия брой на 3 май.

Символично е, че това брутално посегателство върху правовия ред и върху свободното слово се случва именно на 1 май – Ден на левия печат, пише екипът.

Оттам добавят, че с в последните седмици медията е била подложена на "безпрецедентен тормоз" - бил е спрян токът, а редакционните помещения  са били запечатани от наемателя на сградата - централата на Българската социалистическа партия.

"Въпреки, че в. „ЗЕМЯ“ има действащ договор за съвместна дейност с БСП, и въпреки опитите на издателите на вестника да бъде постигнато разумно компромисно решение на проблема, в нощта между 1 и 2 май в помещенията на „ЗЕМЯ“ се е случил взлом от страна на служители на централата на БСП по прякото поръчение на г-жа Нинова, а редакцията отново е запечатана и достъпът на издателите и екипа на вестника е прекратен", добавя екипът на лявото издание.

Още по темата

Само преди дни работа преустанови и БСТВ - телевизията на БСП. Тогава от централата на БСП съобщиха, че това е временно, поради преместване на нюзрума в нова сграда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase