Снимка: архив, БГНЕС

Допълнително възнаграждение ще получат работниците и служителите във ВМЗ ЕАД – Сопот към заплатите си, като то ще бъде изплатено преди Великден.

Съгласно Колективния трудов договор бонусът е в размер на една минимална работна заплата за дружеството.

Решението за изплащане на бонуси е взето след преговори между ръководството на държавната оръжейница и синдикалните организации и то е заради постигнатите добри финансови резултати.

В началото на годината от дружеството съобщиха, че ръководството на ВМЗ - Сопот увеличава заплатите на всички работници и служители в държавното дружество.  Повишението е резултат от увеличението на минималната работна заплата за страната, влязло в сила въз основа постановление на Министерския съвет. Съгласно клаузите на колективния трудов договор, подписан между социалните партньори през 2022 г., считано от 1 януари тази година основната индивидуална работна заплата на работещите се увеличава със 77 лева.

От 1 декември миналата година, след проведени разговори със социалните партньори, възнагражденията на служителите бяха повишени с 6,5 на сто върху индивидуалната работна заплата и допълнително по още 100 лева. Това бе третото увеличение на заплатите през миналата година в най-голямото държавно предприятие от военно-промишления комплекс в страната. През декември всички работници и служители получиха бонус в размер на 200 лв., както и по една минимална работна заплата за дружеството в размер на 781 лева.

През 2022 година средната работна заплата в дружеството нарасна с близо 50 на сто спрямо тази през 2021 г. От юли е факт и увеличението на ваучерите за храна от 80 на 200 лева, съобщиха от компанията в началото на годината, припомня БТА.

 

Коментари Напиши коментар

14

КомЮни3Ъм2023!

преди 2 месеца

"Петилетката ще бъде преизпълнена за четири години,другарки и другари..."

13

Сата НАТО

преди 2 месеца

Ако се излъжат да стрелнат по Нългария, това ще е заради мало умния фат маг. Понеже постоянно повтаря колко сме слаби и как нямаме ПВО. Един ден за тия приказки ще му наденат примката.

12

Сата НАТО

преди 2 месеца

Руснаците никога няма да бомбардират България. Слаби са и мало умни. Просията не може да упражни достатъчно сила на 100 км от границите си, а ние сме на 400з