Снимка: БГНЕС

"Към настоящия момент само едно от семействата е заявило претенция към болница. Родителите искат обезщетение в размер от 120 хил. лв., а дядото и сестрата на едното разменено бебе искат 300 хил. лв.", това заяви адвокатът на болница "Шейново" Вили Костадинова в предаването "Денят започва" по БНТ.

Костадинова заяви, че все още няма получено наказетлно постановление в болницата.

"Срокът за съставяне на наказателно постановление от агенция "Медицински надзор" е един месец, ако преценят, че има основание", заяви тя.  

"Никой не може да каже кога и как е станала размяната на бебетата. В момента тече досъдебно производство. Беше извършена проверка, но не можем да твърдим, че размяната е станала в болница "Шейново". Оставки в болницата няма, но бяха предприети действия във връзка с налагане на дисциплинарни наказания на някои служители", каза още адвокатът на болницата.

За случая с двете разменени бебета стана ясно в края на месец декември 2022 г. След направени ДНК тестове, бебетата бяха разменени и върнати при биологичните си родители на 13 януари.

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 2 месеца

Само едно от семействата на разменените бебета иска обезщетение - и това разбира се е по-*** семейство :)

36

Гадател-отворко

преди 2 месеца

Грешите. Не са сменени бебетата. Права е адвокатката. Майките са сменени под влияние на предаването "смени жената". Тях да съдят

35

баба мара

преди 2 месеца

никакви обезщетения това е нагласена история искаите пари и за махалата и тя естресирана