Снимка: Helpbook

Много софиянци все още си спомнят с носталгия оживената търговия, която се развиваше в началото на века на т.нар. „Пътеките“ в „Младост“ 1А. Сега на повечето изоставени будки се виждат надписи „Обектът се премести на…“, „Не работи“, „Затворено е“. Една от причините това да се случи е появата на моловете и големите търговски центрове. Двадесетина години по-късно някогашните красиви витрини са потънали в паяжини и с нищо не напомнят онези времена, в които трябва да изчакаш реда си отвън, за да влезеш, разгледаш и закупиш някое от многобройните изкушения. Ето какво пише наш потребител в платформата на Helpbook.info: "Пътеките" са в кошмарен вид, изоставени, порутени. Няма осветление, дори и по единствената работеща. Снощи около 22 ч, минавах оттам, защото живея в Младост 1 а и бях нападната от бездомно куче в тъмното. Там е страшно и без да те нападне куче. Минават младежи, деца, жени, възрастни хора. Има ли предвиден в скоро време план за промяна на тази грозна и кошмарна зона, или докато не стане инцидент от най-лошите, все ще е така?", пише в сигнала.

Получихме и няколко сигнала, адресирани към БАБХ с молба за проверка и предприемане на действия.

В един от тях ни пишат за хранителен обект в близост до Асеновград, където се продават стоки с изтекъл срок на годност и много други нарушения. Стоки с подменен етикет, такива с липса на такъв, маскирана негодна за консумация стока, неправилно съхраняване, липса на хигиена и куп други нередности.

За подобни законови нарушения ни сигнализираха и от град Варна: "Всяка неделя на паркинга на Mr bricolage след 17 часа се събират едни и същи коли, които си отварят багажника и почват да предлагат всякакви хранителни продукти. От месо до плодове и зеленчуци. Всичко е с неизвестен произход, няма опаковка и не се издава касов бон. Няколко коли са. Има и товарни автомобили с хладилна камера, където съхраняват месото".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase