Снимка: личен архив

Божидар Тончев е едно специално дете с диагноза Атипичен Аутизъм. Сега е на 8 годинки, а с нея живее от 5-годишна възраст. След много направени терапии със специалисти и сесии в барокамера, финансирани от фондации, Божи започва Ехолалична реч на 6-годишна възраст.

Днес той има много дефицити, въпреки малкия напредък има неразбираема и несвързана реч, не може да общува и да отговаря на въпроси. Има проблем с хиперактивността и често изпада в нервни кризи и автоагресия, въпреки всички добавки, които взима.

Единственият начин да се постигне значителен напредък в речта и поведението, както и да излезне изцяло от Аутистичния спектър е вливане на стволови клетки, които да регенерират болните. Това се случва в чужбина и интервенцията е 24 000 лева, а до момента едва 1/3 от сумата е събрана.

Продължава събирането на средства за него, за вливане на стволови клетки в клиника Emcell в Киев. Сумата е непосилна за майка му, която е самотен родител.

Майката Ирена се обръща с молба към всички добри хора да застанат зад нейната борба за по-достоен живот на детето й в този труден период от живота им.

Нека помогнем!

БАНКОВА СМЕТКА:

IBAN: BG39BPBI81704075673102

BIC: BPBIBGSF

ТИТУЛЯР: Божидар Тончев

Дарения може да правите и тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase