Много голяма е опасността в скоро време България да бъде въвлечена в жива война. Не само заради Русия. Не се случи на Рождество чудото "редовно правителство". Хайде да видим по Възкресение", каза писателят Димитър Недков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му все по-актуален е въпросът: "Какво става с републиката?". А пропастта във взаимоотношенията народ - елит е като колорадските каньони, смята писателят.

"Българите сме първооткриватели в една особена диспропорция между астрономическото и политическото време. Бяха времена, когато в рамките на едно управление 4 пъти си честитяхме новата година. Можехме да планираме, знаехме, че имаме прозорец от 4 години напред. Сега в рамките на една астрономическа година 4 пъти си "честитим" избори. Целият народ е подложен на нещо, с което скоро ще започнат да се занимават психиатрите", коментира Недков пред Bulgaria ON AIR.

Според Недков другият проблем идва от енигматичността на българското задкулисие, формиращо интересите на криптираната българска политика.

"Тези млади хора са учени на личен интерес и далавера. Проблемът е, че даскалите на тези момчета са пропуснали да им разкажат историята на бизнеса - да видят, че са тръгнали по крив път. Познавам много именити наши българчета, които са поне 3 пъти по-богати от тези момчета. Само че потретите на много от тях висят в компютърната лаборатория на НАСА, правят софтуери и други неща. Тениските им са за по 9 долара. Единият продължава да идва на срещите с велосипеда си", обясни писателят.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase