Снимка: Helpbook

Всеки ден столичани се сблъскват с транспортни неволи от различно естество. На тази тема е днешния обзор на получените сигнали в платформата на Helpbook.info. Ето и част от тях: "В гр. София, ж.к. Студентски град, на автобусна спирка "Блок 60" в посока Симеоновско шосе всяка сутрин има по няколко спрели автомобила, докато водачите им си закупуват закуски от баничарницата в непосредствена близост до спирката. Това възпрепятства спирането на автобус 102 и качването на пътници в него. Понякога автобусът тръгва, без да са успели да се качат всички чакащи на спирката пътници. Когато се направи забележка на водачите, те реагират арогантно, използвайки нецензурни думи и звучащи заплашително. Същевременно тази спирка е излаз на други автомобили, които излизат от междублоковото пространство, за да се включат в движението по централното шосе, по което се движи и автобус 102. Това създава изключително неудобство на чакащите на спирката пътници, както и на водачите на автобус 102. Моля да се монтират камери на въпросната спирка, за да видят органите на КАТ как всяка сутрин има неправилно спрели автомобили и водачите им да получат съответните санкции за неправилно спиране".

Получихме оплакване от район „Овча Купел“: "Здравейте. Във връзка с текущ ремонт в кв. "Суходол" ул. "Траян Танев" е пренасочен трафикът по ул. "Ст. Станиславов", за което проявяваме разбиране. Проблем има за преминаване на огромни камиони и тирове, което е безумно и невъзможно технически! Моля, да бъде поставен забранителен знак и да бъде пренасочено тяхното движение. Опасявам се от възникването на по-сериозна ситуация с оглед тяхното движение в района, което всъщност е невъзможно. Благодаря".

Наш потребител и друг път е подавал сигнал към Столична община с молба за съдействие относно преорганизация на светофарна уредба на кръстовището на бул. „Св. Кл. Охридски“ и ул. „Проф. Марко Семов“. Ето в какво се състоят проблемите: Първо - застъпване на зелен сигнал за десен завой от Охридски към Семов с ляв завой, идващи от бул. "Г.М. Димитров" отново към Семов и опасност от засичане. ( Това дори е видно от снимката, направена от колата на Гугъл, която прикачам). Второ - излишно изчакване на идващи от "Г.М. Димитров" за ляв завой към ул. "Семов", при положение, че в този момент е зелен сигнал за дясно завиващи от ул. "Семов" посока бул. "Г.М. Димитров".
Или в същия този момент да се пуснат ляво завиващите от ул. "Семов" към бул. "Кл. Охридски".
Изчакването на един от потоците е излишно и допринася на излишна концентрация на изгорели газове. Но иначе правим еко стикери, УЖ за по-чист въздух или трябва да се усвоят едни пари...Моля изпратете компетентен екип да постои там 15 минути, не повече и да види за какво става дума."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 седмица

София е коч_ина след след 18г. герберско управление. А можеше да се е превърнал в нормален и приветлив европейски град.

4

Анонимен

преди 1 седмица

30 г. в София се строи като за световно, но без никаква мисъл. Блоковете се правят върху шосето и не се мисли за разширяване на улиците. От цяла България се бутат да живеят в столицата, а общината няма визия и план за организацията и визията на транспорта. Блокове без гаражи или ограничен брой, както и липса на парко места. Тук таме общините могат да обособят такива, но не си мърдат пръста.

3

хахаха

преди 1 седмица

новософиянците не спират да се оплакват :)