Снимка: БГНЕС

Те са полицаите, които станаха популярни тази седмица, след като отказаха подкуп от 10 хил евро. Какви истории на пътя са им се случвали и как се реагира, когато парите са на задната седалка разкахаза ст. инспектор Любомир Апостолов, мл. инспектор Елена Симова и мл. инспектор Алек Каленски в студиото на NOVA.

Инспектор Алек Каленски каза, че почти 6 години е полицай. Той споделя, че се случва да бъде предлаган подкуп, защото водачите се опитват да се измъкнат от наказания. Полицаят сподели, че са приятели с инспектор Симова и това е важно за работата им. Почти всеки ден имаме задържани лица, каза Каленски. Той сподели, че и съпругата му също е полицай.

Инспектор Симова каза, че предложеният подкуп е "колосална сума в цялата история на МВР". Тя смята, че не е добре родителите да плашат децата с полицаите, а обратното.

Инспектор Любомир Апостолов заяви, че с действието си са показали, че в МВР работят достойни служители. “Свършихме си работата по закон“, каза той. Апостолов сподели, че е полицай от 25 години и никога не е съжалявал, че е избрал тази професия. „Обичам си професията, върша я с удоволствие и се опитвам да давам това, което мога“, допълни той. Апостолов сподели, че и неговата съпруга е полицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase