Снимка: Helpbook

Предпразнично в платформата на Helpbook.info получихме доста притеснителен сигнал, касаещ посещението на наш потребител в медицинска лаборатория в София. Ето какви са оплакванията на пациента:

"Лаборантката ме набоде първо на лявата ръка с изключителна злоба като ми каза: "Ето, виждате ли, че тук не пуска кръв", после не дезинфекцира мястото с памук със спирт и в момента ръката ми е подута: вече седем дена след убождането. После ми набоде дясната ръка с друг модел игла и видях, че беше оставила въпросната втора игла вече оголена, тоест с махнат предпазител директно върху плота и след това ми я вкара във вената, тоест беше оставила иглата незащитена върху плота непосредствено преди да ме набоде с нея.
Значи имам общо 2 инцидента в рамките на това посещение:
1. Подута лява ръка, която не може да се оправи вече една седмица.
2. Убождане с видимо нестерилна игла.

Но това далеч не е първият път, в който имам проблем с тази същата лаборантка. При предходно мое посещение в същата приемна бях забелязала, че същата лаборантка не сменя ръкавиците си при различните пациенти, вследствие на което въпросната лаборатория беше посетена от РЗИ и държа да подчертая, че всичките изброени проблемни казуси се случват при една и съща лаборантка. В допълнение на всичко това искам да добавя, че въпросната лаборантка има навика да се държи сопнато с пациентите", пише в сигнала.

В друг сигнал, адресиран към БАБХ с молба за незабавна проверка, наш потребител от Ловеч е изпратил снимки на незаконна търговия с хранителни продукти от няколко пазара из страната. Стоката, изложена по сергиите, представлява яйца, суджуци, меса и зеленчуци, като липсват необходимите документи за произход и качество. Авторът на сигнала твърди, че проверки се извършват само на определени продавачи, а останалите извършват търговия без какъвто и да било контрол.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase