Снимка: Bulgaria ON AIR

Продължава издирването на 69-годишния турист в Пирин. Очаква се днес в акцията да се включат дронове и хеликоптер. Вчера търсенето беше преустановено заради лошото време.

Спасители от Банско и Сандански претърсиха района под връх Вихрен, но без резултат. Около 16 часа акцията беше прекратена заради лошото време.

Още по темата

Последният, който е разговарял с изчезналия мъж, е негова близка приятелка. На нея казал, че му остават 10 минути, докато изкачи Вихрен.

Впоследствие обаче той спира да отговаря на телефона си. Издирваният мъж е опитен планинар и е познавал добре района. Според спасителите вероятно е подценил опасността да достигне върха в тъмната част от денонощието и при силен вятър.

Коментари Напиши коментар

11

Дон малкия Асенчо

преди 4 месеца

Само не разбирам защо го търсят

10

Анонимен

преди 4 месеца

До ДониЕдна глупост да напавиш е човешко, но много глупости са присъщи само на много глупав човек.

9

Тошо

преди 4 месеца

Човекът е тръгнал с добри намерения, за което поздравления, но...!Защо на тази възраст е тръгнал сам, има ли застраховка, времето позволява ли и т.н., все въпроси на които трябва преди, не след това да се обсъждат!Дано всичко с него е наред!В белите страни, спасяват хората и после им връчват сметката, затова и там хората ...внимават!