Снимка: Bulgaria ON AIR

Коледната ваканция официално започна и за депутатите. Тази година тя е по-кратка - от 24 декември до 2 януари. В последните работни дни, народните представители си спомниха за детството и си пожелаха снежна Коледа.

Споровете и политическите нападки постепенно отстъпиха място на борови клонки, цветна украса и малки коледарчета. Духът на Коледа превзе парламента, въпреки дългите заседания относно държавните финанси и прекрояването на Изборния кодекс. Предстоящите празници ги откъснаха от законопроектите и междупартийното противоборство и ги върнаха към магията на Коледа.

"Вълшебни подаръци и семейна топлина", пожела Надежда Йорданова от "Демократична България".

"В най-ранната си възраст исках да бъда част от музикална група, после исках да стана физик и после влязох в специалност Икономика, сега съм тук. Но в четвърти клас искахме да направим рок група и заедно с приятели да правим концерти", каза Кирил Петков от "Продължаваме промяната" пред Bulgaria ON AIR.

"Избягвам да се връщам назад, защото много хубави спомени има назад, а пък трябва да гледаме напред в бъдещето. Спомням си, че съм получил един подарък, на който много съм се радвал -  оръжие, пластмасово, тогава нямаше толкова екстри", разказа Георги Гьоков от БСП.

"Честно казано си мечтаех да стана офицер, но тази мечта не се сбъдна, икономист съм, но така или иначе трябва да я уважаваме", коментира Цончо Ганев от "Възраждане".

"Сега като се върна толкова назад най-голямата еуфория беше да видя Дядо Коледа и Снежанка. Отвъд детските илюзии, че Дядо Коледа го има, идва следващият период в живота на един мъж, когато първо вярваш в Дядо Коледа, а после когато се превърнеш в Дядо Коледа", каза Явор Божанков.

В ролята на Дядо Коледа или не, депутатите също са си подготвили списък от желани подаръци.

"Карта за Боровец или някъде другаде, да имам няколко дни, в които да не мисля за политика. Коледа винаги е семеен празник, фокусираме се върху нас, готвим всички ястия, даже аз правя чушките и сармите и питката", каза Кирил Петков.

"Пожелавам си около елхата съпругата ми и двете ми деца - да прекарам не само празниците, всички почивни дни с тях вкъщи", сподели Явор Божанков.

"Минали сме възрастта, в която да очакваме подаръци под елхата. Пожелавам преди всичко здраве и сговор за моето семейство и за българския народ", каза Стефан Янев.

Депутати са категорични - ще прекарат Коледа у дома със семейството. Надеждите са, че след празниците народните представители ще се върнат в парламента отпочинали, по-мъдри и отговорни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase