Снимка: Pixabay

В платформата на Helpbook.info получихме притеснителен сигнал, касаещ грубо отношение на лекари към пациент. Ето целия текст на изпратеното: „На 21.12.22 около 23:00 ч бях откарана с личен транспорт до Спешен кабинет на МБАЛ СВ. АННА гр. Варна. Причината беше, че имах силни болки в рамото, врата и по плешката. В предвид, че до преди седмица бях с ортеза заради изкълчено рамо, която носих около 3 седмици, реших, че рамото ми се е разместило отново, но и заради силните болки посетих спешния център.

Там за кой пореден път, вече не знам, се натъкнах на пълна некомпетентност и грубо отношение на лекари от ортопедичния кабинет. След около 30 минути чакане в триажа, понеже имало пациент докаран с линейка, ме извикаха. Но не в ортопедичен, а в терапевтичен кабинет.

След като отидох и дойде въпросната докторка започнах да обяснявам какъв е проблемът и болките. В интерес на истината на стената да говорех - щеше да ме чуе, за разлика от нея, но това го преживях. Рамото ми беше очевидно паднало надолу, но тя каза, че нищо ми нямало и започна да ме натиска изключително грубо. Тук вече не се стърпях и я замолих да спре, защото ме боли много. Изпратиха ме на снимка, макар че нямало нужда. След като видя снимката, установи, че наистина съм нямала луксация на рамото, но и тя не знаела откъде идва болката. Изписа ми парацетамол за болките и каза, че ако до седмица не мине трябва да потърся ортопед. В случая аз естествено, че ще посетя единствения ортопед, на който имам вяра, но нали и тя самата е ортопед? За мен такива хора няма как да бъдат лекари, защото нямат човещина. Та каза, че това било от нея и си тръгна. Остана друга млада лекарка, лично според мен новозавършила, но това е отделен въпрос, която ми оформи документите. Документите са под всякаква критика. Написани пълни глупости!

Взех си единия екземпляр и побързах да си тръгна, защото то така или иначе по никакъв начин не ми помогнаха, за да ми се облекчи болката. А и на излизане, когато попитах дали да си сложа ортезата, с която бях до преди седмица, докторката, която ми оправи документите, ми каза, че не нея, а трябвало да попитам ортопеда.
И в случая след като въпросната си беше тръгнала, защото беше дала всичко от себе си нямаше кого да попитаме.
Трагедия или комедия, вече не знам! Хем ми се реве, хем ми е смешно.

Много Ви моля вземете някакви мерки, защото има много кадърни лекари, които биват засенчвани от такива некадърници! Без извинение за израза!“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase