Снимка: Helpbook

Общ преглед
Няколко сигнала, адресирани към ДНСК, пристигнаха през последните дни в платформата на Helpbook.info.
Един от тях касае изграждането на преместваем обект, който представлява автомивка, но от изпратените снимки е видно, че вече е отлят фундамент. Ето какво пише в сигнала: "Непосредствено пред сградата ни - на 10 м, се строи автомивка със статут на преместваем обект, но реалният обект надхвърля размерите посочени в публично достъпната виза за инвестиционно проектиране. Беше направен еднометров изкоп и положени два слоя бетон, и отлят фундамент, което не отговаря на описанието за преместваем обект по чл. 56 и 57 от ЗУТ. Беше направен и сондаж за водовземане, чието разрешително не присъства в разрешителното за поставяне и беше бетониран и скрит с бетонни стени и основа. Моля от името на живущите за проверка", завършва сигналът.

За незаконно строителство съобщиха и от Пловдив: "Беше малка едноетажна къща, сега вече е триетажен палат, построен от новите си собственици без никакъв проект и строителен надзор. Няма спазени законови отстояния нито към комшии, нито към улицата. Прокопаха и разбиха целия тротоар, за да се свържат към ВиК през почивните дни. Често се случва в тъмната част на денонощието да се извозват строителни отпадъци незнайно къде. Надявам се, че ще вземете необходимите мерки, за което благодаря предварително! Къщата вече е построена, даже отпред изникнаха два търговски обекта", пише нашият потребител.

Получихме сигнал за изградени незаконна тераса и мансарден етаж върху жилищна сграда без необходимите документи за това. Приложени са снимки и извадка от кадастъра. Молбата е да бъде образувана проверка и при нужда да бъдат взети необходимите мерки за премахване.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар