Снимка: Bulgaria ON AIR

Вандали опитаха да потрошат коледната украса в центъра на Благоевград. Двама младежи са опитали да скъсат лампичките по дърветата на площад "Георги Измирлиев".

Вандалската проява е записана на камерите за видеонаблюдение в центъра на Благоевград.  Вандалите все още не са открити.

"В 2 без 10 през нощта две момчета - явно, за да се покажат какви сериозни мъже са пред техните приятелки, което се вижда на клипа, се весят по коледната украса, която е сложена да краси града", разказа ръководителят на Общинския инспекторат в Благоевград Бойко Начев.

В крайна сметка младежите не успяват да скъсат лампичките и си тръгват, но оставят грозна картина. Случилото се предизвика негативни коментари.

"Това е изпуснато общество", коментират местните.

"Тази младеж е много безотговорна, домашно възпитание ли е, какво е, не знам на какво се дължи", допълва друг благоевградчанин.

В последно време вандалските прояви в Благоевград зачестяват, а от общината призовават за по-голяма гражданска активност.

"Има счупено стъкло на Информационния център, което става в 7 часа вечерта", отбеляза Начев.

Само преди няколко дни студенти от Банско счупиха метален парапет до сградата на Американския университет. По-късно те признаха вината си и сами възстановиха щетите.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase