Снимка: БГНЕС

Изплащането на пенсиите през декември 2022 г. чрез пощенските станции ще започне на 7 декември, сряда, и ще приключи на 20 декември, вторник. То ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от тях.

Преводите на сумите за декемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 декември 2022 г., съобщиха от НОИ.

Във връзка с предстоящите коледни празници с тези пенсии всички пенсионери ще получат допълнително по 70 лв., независимо от размера на получаваната от тях пенсия. Необходимите за това допълнителни 142 380 000 лева са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2022 г.

Коментари Напиши коментар

16

Аналогия

преди 1 месец

Похвалете се само със 70 лв. Заветната дата 7.12.22г. е очаквана от пенсионерите които от седмица дояждат замразените остатъци в хладилника и не си пият хапчетата за разреждане на кръвта, защото са 50 лв. с НОИ.

15

до 12

преди 1 месец

До Анонименлъжеш като дрът ром Жан Виденов направи пенсиите един долар и от там започнаха да копаят дъното какво са ти виновни деократите бе дърта номенкалатуро

14

бамаау

преди 1 месец

сега трябва да търся празен *** от възглавница да тъпча пенсията