д-р Теодора Иванова. Снимка: БГНЕС

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) със съдействието на Министерството на външните работи и Агенцията за социално подпомагане организира прибирането в страната ни на дете на година и половина, български гражданин.  

Детето e изоставено от биологичните си родители в Украйна веднага след раждането, като същите са представили нотариално заверено съгласие да бъде дадено за осиновяване. Детето ще бъде настанено в подходяща социална услуга. ДАЗД е уведомена за случая от посолството на Република България в Украйна. Информацията е, че органът за настойничество и закрила в град Киев не може да предприеме мерки и да полага грижи за детето. В условията на война в страната не може да се гарантира неговата безопасност.

„Изключително съм щастлива и благодарна на всички институции и партньори от неправителствения сектор, че с общи усилия едно дете, български гражданин е върнато в страната, за да получи необходимите грижи в подкрепяща и защитена среда. За ДАЗД от първостепенно значение е да гарантира сигурност и възможност за развитие и отглеждане на всяко българско дете, независимо къде се намира“, каза д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД, която посрещна детето и придружаващите го социален работник и медицинска сестра на Летище София.

През октомври ДАЗД организира връщането в България на 10-годишно дете, български гражданин, оставено без настойник в Република Кипър. Миналата седмица три деца, обявени за издирване в Шенгенската информационна система, бяха върнати в Германия, като в операцията са участвали служители на ДАЗД.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 месец

До Пеци За съжаление, никак не са много онези, които наистина станаха добри майстори и живеят като нормални хора, спазващи законите. Казвам за съжаление, защото дори и в семействата на такива хора израстват роми от другия вид. Що се отнася за качествата им на специалисти, много повече са онези, които идват в домата, свършва работа като за "среден (3)" или за "добър (4)" по шестобалната система, но искат тройно по-високо заплащане в сравнение с това, което взимат останалите майстори.

6

Петро

преди 1 месец

Ние се грижим за толкова много украинци а те за едно бебе не могат да се погрижаНяма значение етността на бебето ако е българче какво е по-различно от *** въпросът е на възпитание а голямата част които пишете глупости не сте възпитани правилно или бих казал така боклукът се е *** и той няма етност националност погледнете какво става в народното събрание и те не са *** всичкият *** е събран в народното събрание с изключение на възраждане

5

Анонимен

преди 1 месец

Да е живо и здраво детенцето и браво на социалните служби, че поне веднъж си свършиха работата, както трябва. Всеки заслужава шанс в живота и е голям грях да плюете по дете, което още не се е самоосъзнало като личност и ще стане такова, каквото е възпитано. Ромите също стават хора, когато са възпитани да работят и да уважават труда на другите хора. Когато от малки са научени да просят и да крадат е ясно какви стават. Точно това детенце съм сигурен, че ще стане образцов гражданин, ако го осиновят