Снимка: Bulgaria ON AIR

След 9 дни 12-годишният Александър от Перник беше намерен в дере в близост до Радомир. Фактът, че момчето е оцеляло толкова дълго време без храна и вода само в гората, оставя много въпроси без отговор, по които работят разследващите. Все още не е изключена и версията за отвличане.

"Почти чудо. Според мен има 2 чудеса. Едно дете, което е с тежко заболяване, което го прави доста трудно комуникативно и ориентиращо се, но оцелява 9 дена. Другото чудо е солидарността на хората, която не е типична за нас. Намирането на детето живо е много невероятно и много хора смятаха, че след третия-четвъртия ден шансът да се намери оцеляло е много малък", заяви експертът по сигурност в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов в ефира на "България сутрин".

Още по темата

По думите му детето е имало огромен късмет да оцелее при липсата на вода и храна. Безлов определи като феномен подозренията на обществото и жълто-черните дискусии в социалните мрежи и жълтите медии.

"Имаше много подозрения и заглавия, че това е форма на бащата да се отърве от детето. Доста сложна ситуация в самото семейство", посочи Безлов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че разследването едва ли ще покаже нещо съществено и отхвърли възможността Сашко да е бил отвличан.

"Каквото и да каже и да научи разследването, ще намали броя на конспиративните теории", каза експертът, след което коментира, че има много потресаващи резултати от полиграфите.

Безлов уточни, че има специалисти, които работят с деца в такова състояние. Те могат да подходят правилно с разпита на Александър.

Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 месеца

До 28. А вие къде прочетохте че Сашко е Аспергер?Сашко е в другата крайна формa на аутизма, т нар нискофункционален. Той дори не може да държи сам химикал. Аспергетите са напълно вербални, Сашко почти не говори.За какъв Аспергер говорите?

26

Хахахаха

преди 6 месеца

До ф..... Абе пичаггга преди години се загубихме по билото на Стара Планина и накрая спахме в бившата х.Планински извори- пиша бивша щото е изтърбушена и изоставена... Значи такъв студ брахме че сме спали прекО сили 3часа, нямахме търпение да стане 5-6часа да се покаже слънцето и да тръгнем, а ти говоря за Август месец лятото!!! Я преспи ти една ноемврийска вечер в планината да те видим дали ще вярваш. Палячоо!!!

25

Анонимен

преди 6 месеца

Извинете, но Грета Тунберг има същата диагноза от същия спектър аутизъм - на Аспергер (синдромът на малкия професор) и благодарение на АДЕКВАТНОТО отношение и подкрепа на родителите и родината си, стигна много далеч! И никак няма вид на трудно комуникативна. Така че не ми говорете колко е некомуникативно и уплашено това дете, докато обществото у нас третира такива като него като "болни" , които трябва да се "лекуват "! А те са просто РАЗЛИЧНИ!