Снимка: Bulgaria ON AIR

След 9 дни 12-годишният Александър от Перник беше намерен в дере в близост до Радомир. Фактът, че момчето е оцеляло толкова дълго време без храна и вода само в гората, оставя много въпроси без отговор, по които работят разследващите. Все още не е изключена и версията за отвличане.

"Почти чудо. Според мен има 2 чудеса. Едно дете, което е с тежко заболяване, което го прави доста трудно комуникативно и ориентиращо се, но оцелява 9 дена. Другото чудо е солидарността на хората, която не е типична за нас. Намирането на детето живо е много невероятно и много хора смятаха, че след третия-четвъртия ден шансът да се намери оцеляло е много малък", заяви експертът по сигурност в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов в ефира на "България сутрин".

Още по темата

По думите му детето е имало огромен късмет да оцелее при липсата на вода и храна. Безлов определи като феномен подозренията на обществото и жълто-черните дискусии в социалните мрежи и жълтите медии.

"Имаше много подозрения и заглавия, че това е форма на бащата да се отърве от детето. Доста сложна ситуация в самото семейство", посочи Безлов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че разследването едва ли ще покаже нещо съществено и отхвърли възможността Сашко да е бил отвличан.

"Каквото и да каже и да научи разследването, ще намали броя на конспиративните теории", каза експертът, след което коментира, че има много потресаващи резултати от полиграфите.

Безлов уточни, че има специалисти, които работят с деца в такова състояние. Те могат да подходят правилно с разпита на Александър.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase