Снимка: Bulgaria ON AIR

Издирването на Александър ще се запомни с безпрецедентния си мащаб и участието на стотици хора, които се включиха, за да помогнат на семейството.

Ден след изчезването на 12-годишното момче стотици доброволци от София, Перник и региона, служители на МВР, планински спасители с обучени кучета, термокамери, хеликоптер и дрон, започнаха издирването му.

Оказва се, че детето не бяга за първи път. Трудният терен и времето не отказаха никого. Часовете минаваха бавно, надеждата обаче остана. А доброволците станаха още повече. В неделя там отиде и президентът Румен Радев.

В понеделник от прокуратурата заявиха, че семейството е било разпитано, но бащата не е бил подлаган на детектор на лъжата. Работеше се по всички версии.

Поредно денонощие без информация за детето. Сигналите стават все повече, основно фалшиви. Хеликоптер облиташе района. Заговори се и за отвличане.

Доброволци започнаха да търсят детето и в София, по сигнал на бащата. Усилията в сряда бяха насочени към водоеми и гориста част в района. Експерти допуснаха, че може детето да се крие.

На седмия ден от изчезването версиите клоняха към отвличане. Родителите на майката не знаеха дъщеря им да е извикана на разпит. А бащата Александър Цветанов написа, че е казал истината.

В четвъртък започна първото голямо оттегляне на доброволци, които се отказваха от издирването заради организацията и грешните сигнали от бащата. А в петък той обяви и парична награда от 100 000 лева за намирането на сина му. Днес доброволците, открили Сашко, категорично заявиха, че не искат пари.

Веселин и Милко бяха категорични, че обявената от бащата на Сашко парична награда от 100 000 лева не ги интересува. "Никой не е излязъл за парите! Ние сме тук от първата нощ, не когато дадоха парите", категорични са те.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова по Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

10

баба мара

преди 2 месеца

преди много години изчезна едно дете севастин баща му така и не можа да гонамери къде изчезва това момче нямаше такова търсене както сега

9

Дон Кикот

преди 2 месеца

Има много изчезнали деца но в медиите нищо не се чува за тях защото не са деца на нотариус за да ги търсят хиляди хора.

8

Зорка

преди 2 месеца

АК-47 отговарям на теб по човешки е невъзможно, но за Бог е всичко възможно! Има чудеса има Бог има свръхестествени случаи! Така че или се радвай с нас или не пиши и коментирай което не е твоя работа! Пожелавам ти здраве и успехи! Всичко добро!