Снимка: Helpbook

Общ преглед
Кучетата имат проблеми с нас, или ние с кучетата? В платформата на Helpbook.info редовно се спираме на сигнали за бездомни кучета, които са агресивни, за недобросъвестни собственици на домашни любимци, но има изоставени и прибрани…

Прибрани, но дали и обгрижвани? В платформата ни изпратиха фрапиращи снимки и клипове, на които се вижда в какви ужасни условия пребивават кучетата от приюта в Долни Богров. И се задават резонните въпроси как Екоравновесие използва парите, отпускани от държавата за тяхното изхранване.

Скъпи институции - БАБХ и Екоравновесие, нашите потребители, които са меко казано възмутени, съобщават, питат и се надяват на адекватна реакция от вас, съответно и благоприятна развръзка. Ето какво ни пишат:

"Едва ли има нужда да описвам в каква мизерия и глад живеят кучетата в тази институция, тъй като вие добре го знаете. Болни, гладни, измръзващи. Това не е приют, а концлагер. В една "европейска" държава е недопустимо такова варварско отношение към живи същества. Не е ли време да се направи проверка и да се установи как точно се полагат грижи за животните и КАК точно се харчат парите, отиващи от държавата към тази институция?" 

Ужасяващи условия за кучетата в Екоравновесие! Нехуманно отношение към животните! Безстопанственост! Моля да бъде назначена проверка, която да провери на място в какви условия живеят животните и как се разходват средствата, отпускани от държавата за тяхното отглеждане! Там явно се назначават хора без хуманно отношение към животните", завършва сигналът.

"Прикачвам снимки и клипчета от състоянието в приюта Екоравновесие, Долни Богров, което е трагично. Думите са излишни. Както ветеринарът сам ни каза, много кучета няма да оцелеят зимата, но те самите имат лимитирани средства въпреки милионите общински пари. Храната е оскъдна, най-евтината, клетките са мръсни, в някои дори плъхове могат да се видят, а кучетата се разхождат само от доброволци понякога и някои само. Единствения приют в Европа, където куче може да остане 7+ години, докато смъртта го освободи. Помогнете, за да има отчет на финансите за приюта и отговорните да понесат своята отговорност и да има подобряване на условията там. Кучетата са по-добре на улицата, отколкото в този концлагер, а парите изчезват", пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар